+34 93 830 65 35 info@artessalut.com

Osteopatia

Què és l’osteopatia i quines especialitats i tractaments hi trobem.

L’Osteopatia és una manera d’entendre la vida, des del coneixement d’un mateix, del medi que t’envolta, de la manera en què sents i et relaciones amb els altres, en definitiva, viure des d’un TOT. 

“Troba l’origen de la lesió, tracta-la i deixa que el cos actuï.” A.Taylor Still

“Troba l’origen de la lesió, tracta-la i deixa que el cos actuï.” A.Taylor Still

Andrew Taylor Still és el considerat pare de l’Osteopatia, fill de practicant, granger i pastor metodista nord-americà, hereta una important creença en Déu, al que anomena l’Arquitecte. Ajuda al seu pare com a practicant i es llicencia en medicina. El fet de perdre 4 dels seus fills a causa de meningitis el posa en dubte davant de la medicina i comença a estudiar una altra manera de tractar la malaltia.

Observant un esquelet, observa que una de les claus del bon funcionament d’un òrgan ha de ser que aquest òrgan tingui unes relacions mecàniques equilibrades amb les estructures que l’envolten i que les estructures que el formen estiguin en harmonia entre elles. Dit d’una altra manera, perquè una articulació o víscera funcioni normalment no pot estar sotmesa a cap pertorbació.

El 1882 funda la primera escola d’osteopatia del món, la American School of Osteopathy, a Kirksville, on ensenya, a més a més de les ciències fonamentals, anatomia i fisiologia, les seves teories de la salut i la malaltia i el mètode que havia creat i perfeccionat.

“Trobar la salut ha de ser l’objectiu del terapeuta, qualsevol pot trobar la malaltia.” A.Taylor Still.

“Els dits que pensen-senten-veuen són el nostre instrument. Senten i veuen com el teixit es mou, a aquest art se’l coneix com Osteopatia.” Dr.William Garner Sutherland.

“Obtens increïbles resultats quan permets al nen que desenvolupi tot el seu potencial. En un tractament jo els permet que siguin tot el que poden ser. Ells són els que realitzen la curació, jo només obro la porta.” Dra. Viola Frymann.

Tractar des de l’osteopatia és integrar tot el cos de manera global, percebre el potencial d’autocuració del pacient i acompanyar-lo per obtenir una salut òptima des de totes les esferes, mecànica, bioquímica i emocional.

Qui és la professional que se’n carrega de l’osteopatia?

Anna Iborra, formada en:

  • Diplomada en Fisioteràpia per la Fundació Universitària del Bages (FUB).
  • Màster en Osteopatia per l’Escola del Concepte Osteopàtic (ECO).
  • Formació de Postgrau en Acupuntura aplicada al dolor Miofascial.
  • Formació en ginecologia, neurodinàmica, tècnica de ganxos, fàscies, drenatge limfàtic, treball hipopressiu.
anna-iborra-fisioterapeuta-artes-salut

Contacte amb nosaltres

Telèfon cites

+34 93 830 65 35

Correu electrònic

Adreça

C/ Barcelona, 54

08271 Artés (Barcelona)

Instagram

@centrepodologicartessalut